Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

18.2.2008 Keskuskenttä


Keskuskentän ja monitoimikentän toteuttamisesta on puhuttu kaupungissamme vuosikausia. Yksi ja toinen on tuonut mielipiteensä, millainen siitä pitäisi tulla.

Valtuustossa asiaa on käsitelty useasti, muun muassa että keskuskenttä rakennettaisiin monitoimikentäksi vuosina 2009 ja 2010. Hankkeen kustannusarvio olisi 3,6 miljoonaa euroa.
Tällaista tilaa kaupunki varmasti tarvitsee. Mutta nyt haluan esittää kysymyksen mietittäväksenne: kenen kanssa me tästä keskustelemme ja kuka meille puhuu ja esittää vaatimuksia ja ehtoja?

Kaupungissamme on vieraillut Palloliiton ja Veikkausliigan edustajia. Keskustelukulttuuri  on muodostunut omituiseksi. EU:n myötä meille on tullut tutuksi ”ammattikunta nimeltä lobbarit”, jotka käyttävät kaikki keinot hyväkseen saadakseen edustamilleen tahoille heidän haluamansa tuotteen tai tilan.

Palloliitto ja Veikkausliigan lisenssikomitea ovat sanoneet että: ”Teidän täytyy rakentaa kenttä, muuten???” ja heidän tyylinsä on erittäin agressiivista ”lobbausta”.
Veikkauksen vakiossa pyörivä summa on 50 miljoona euroa ja että nämä rahasummat pyörisivät yhä isompina, he tarvitsevat areenaa ja toimitiloja. 
Eikö kaupungin johdon ja päättäjien tulisi katsoa kenelle tässä itse asiassa rakennetaan? Kuka tässä vaatii? Kuka rakentaa?
Yleensä tällaisissa aggressiivisissa lobbauksissa tapaa käydä niin, että ”Kiirehtivän jalka astuu harhaan”. Minusta on sääli, että jos kaupunki lähtee tällaisen aggressiivisen lobbauksen ja uhkauksen kuultuaan toteuttamaan näiden tahtoa.
Kaupungin johdon ei pitäisi alistua tällaiseen kulttuuriin, jossa ikään kuin uhkaamalla vaaditaan. Olemmehan jo päättäneet, että aloitamme joskus rakentamisen ja että ensin haetaan rahoitusta. Ja sopimuksissa on sovittu 50 prosentin ulkopuolisen rahoituksen hakemisesta.
Minä puolestani kehottaisin päättäjiä lobbaamaan niitä tahoja (Veikkaus) ja niiden rahoitusta, joiden toimitilojen rakentamisesta suurelta osalta on kysymys.

Keskuskentän valojen hankinnasta on sovittu, että kaupunginhallitus esittää tehtäväksi sopimuksen Rovaniemen Energian kanssa, että sieltä otettaisiin valot. Kun puhutaan sopimuksesta, jota ei vielä ole tehty, niin annetaanko meille valtuutettuina oikeus tehdä tällainen sopimus? Onko sopimuksen sisältö kaupunginvaltuutettujen nähtävillä? Milloin kyseinen sopimus tehtäisiin ja mitä se sisältää?
Kaupunginhallituksen esitys: ” Energian kanssa tehdyn sopimuksen mukaan sitoutuu toteuttamaan”… Millainen tämä mahdollinen sopimus on?


Ulkopuolinen rahoitus:
En kyllä ymmärrä matematiikkaa, että jos omaa maata myydään (Lapin aukio ja keskuskentältä lohkaistu tontti), niin missä vaiheessa se muuttuu ulkopuoliseksi rahaksi?
Mielestäni siinä vain omaisuus vaihtaa olomuotoa.

Urheilu ja liikunta on terveellistä kaikissa muodoissaan ja kauniisti puhutaan urheilusta ja kaunistahan se puhtaimmillaan onkin. Mutta kun tämän päivän urheilua seurataan, niin siihen kätkeytyy tosi pimeä puoli, sopupelit, dopingit, ym. vääryydet näillä areenoilla. Ja tuntuu, että tämä järjestelmä (Veikkaus jne) etsii vain pelinappuloita systeemiinsä.

Lobbarit ovat onnistuneet hankkeissaan käyttäen välineenä kaikkia viestintävälineitä ja tuntuu, että kaupungin tärkein  ja päällimmäisin asia on tämä keskuskenttä. Jos me yhtä tarmokkaasti käyttäisimme lobbauksen ja median keinoja  lapsiperheiden perushyvinvoinnin parantamiseen ja erkoissairaanhoidon jatkuvasti kasvavien kulujen vähentämiseen, niin hyvä.

Kyllä meillä rahaa tuntuu olevan taiteiden talojen ym. muiden kulttuuriasioihin, NO SEHÄN ON TIETENKIN KULTTUURIA.

Monitoimikentästä olisi tarkoitus tulla perhekenttä, niinpä pitäisi pyrkiä siihen, että alue olisi savuton ja päihteetön. Tämän päivän idolithan (myös urheilun) ovat ties missä höyryissä.
Ei kaikkeen tarvitse säätää lakia, terve maalaisjärkin sanoo vanhan, mutta edelleen käyttökelpoisen raittiusaatteen sanoilla, että ”Raitis ja reilu, ei horju ei heilu”.