Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

Blogihistoriaa

Lokakuu 2008

30.10. Saamelaisten mielenilmaisu saamen pukujen käyttämisestä 

Teatteritalolla oli saamelaisten mielenilmaisu saamen pukujen käyttämisestä. Täällä on siis parast´aikaa ollut saamelaisten päivät, joille on kerääntynyt saamelaisia koko Pohjois-Kalotin alueelta. 

Suomalaisissa muka-viihdeohjelmissa ja mainoksissa on tämän tästä suorastaan häpäisty yhtä kansanryhmää. Siinä mielessä on tosi hyvä, että saamelais-nuoret ovat nousseet ja panneet rajoja puvun käytölle, sekä "saamelaiselle ohjelmapalvelutarjonnalle". Minua ei todellakaan naurata sellainen viihde, jossa joku ihmisryhmä otetaan kohteeksi.

 


29.10. klo 23.09 Uusi valtuusto ja hallitus kaupungissamme, ruvetkaamme tositoimiin 

Valinnat valtuustoon on tehty ja tarkistuslaskelmat suoritettu. Nyt on sitten ikäänkuin uudet vaalit esissä. Nyt on hallituspaikoista kyselyä ja mediakin jo kyselee ja odottaa vastauksia. 12.11. on puolueitten yhteinen kokoontuminen, johon mennessä löytyy toivottavasti hyvin valmisteltu hallituspaikkojen jakosuunnitelma.

Keskusta luonnollisesti suurimpana näyttänee kaapin paikan.
Tietenkin meitä pieniä puolueita askarruttaa, saisimmeko me, Kristilliset ja Perussuomalaiset, jopa hallituspaikan. Se olisi laajaa hallituspohjaa ajatellen ihan terveellinen ajatus. Hallitukseen tulisi tällöin laajempi ja demokraattisempi näkemys neljäksi seuraavaksi vuodeksi.

Kaupungin talouden tasapainoon saattamiseksi tarvitaan jokaisen ryhmittymän panosta ja näköalaa alueen ihmisten elämän tarpeista. Tarvitaan tulevaisuuden toivon luomista ja sellainen meininki, että me kaikki pyrimme rakentamaan tätä kaupunkia kaikkien kaupunkilaisten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Haasteellisessa maailman taloustilanteessa joudumme varmasti tekemään myös omassamme vaikeitakin päätöksiä, keneltä/mistä joudumme leikkaamaan. Jo nyt on mahdolliset työttömyysuhkat ja köyhyyden lisääntyminen koko yhteiskunnassa. Sitä varten valtuustossa ja hallituksessa on oltava sellaisia silmäpareja, jotka huomioivat nämä taloudelliset eriarvoisuudet.

Meidän tulee päätöksen teossa huomioida erityisesti sairaat, vanhukset, työttömät ja lapsiperheet, jotka ovat ns. heikoin lenkki. Kun me näemme ja kuulemme kuinka hyvinvoinnista huolimatta keskuudessamme on paljon epätoivoa ja köyhyyttä ja suoranaista hätää, meidän on pyrittävä luomaan semmoiset työkalut, joilla heikoimmassa asemassa olevien ihmisten ja perheiden elämäntilanteisiin saataisiin ennalta ehkäisy. Auttaminen tulisi olla jokaisen puolueen ohjelmassa ensimmöisenä. Kun tuemme heikointa, niin sen mukana vahvistuu koko yhteisö.

Siinä on lupausten täyttämistä jokaiselle valtuutetulle ja puolueelle ja niitä lupauksiahan jokainen valtuutettu on vuosikymmeniä toitottanut vaaleista vaaleihin. Valitettavasti kansa, ihmiset ovat toistuvasti joutuneet pettymään poliitikoiden katteettomiin lupauksiin. Kuinka pettyneitä ihmiset ovat päättäjiin, siitä kertoo  äänestysprosentti, joka on kiikun kaakun 60 %, missä on 40 %? Politikoinnilla on 40 % kansasta saatu siihen pisteeseen, että he eivät luota poliitikkojen lupauksiin, koska poliitikot itse ovat omilla toimillaan antaneet sellaisen signaalin, että vain kerran neljässä vuodessa politiikka tarvitsee kansan ääntä.

Kaikki olemme nähneet, kuinka kun uudet eduskunnat ja uudet valtuustot kun istuutuvat paikoilleen, niin ensimmäisenä on esim. kansanedustajien ja kaupungin johtajien palkat tarkistettu. Se tuntuu ihan moraalittomalta, kun samaan aikaan rakkaan isänmaamme leipäjonoissa on ihmisiä, jotka tarvitsisivat kipeästi vaikka murto-osan noista korotuksista.

Ennen vaaleja on kaikilla puolueilla showta, on kintasta ja muuta tilpehööriä, mutta vaalien jälkeen nämä unohtuvat. Ajatellaan nyt niitä 40 %:a, jotka jättivät äänensä antamatta.
Kaikkien päättäjien tulisi vaikkapa ihan kuukausittain käydä kohtaamassa näitä ihmisiä, jotka ovat olleet siellä leipäjonoissa. Tämä isiemme meille rakentama hyvinvointi ja vauraus onkin tullut ruokkimaan jonkin kansanryhmän ahneutta, mentaliteetilla 'minulle, minulle, minulle'.

Raamatusta tähän kaikkeen löytyy malli, joka on kaikkein tuloksellisin ja hienoin malli: "Vanhurskaus (=oikeamielisyys) kansan korottaa ja jakuu, että "synti on kansakuntien häpeä".


28.10. klo 19.19 Viisasten juoma vai luuserien lohtu? 

Sattuipa silmääni  Työ Terveys Turvallisuus -lehti: Uusin lehtiViisasten juoma vai luuserien lohtu? (pääkirjoitus)

Siinä puhutaan ajankohtaista ja täyttä asiaa ja ihan oikeilla sanoilla, eikä kuitenkaan paatoksella. - Jospa tästä ottaisimme opiksi.


27.10. klo 22:03 Vaalien tiimoilta 

Tämä päivä on mennyt tuloksia sulatellessa ja onnitteluja vastaanottaessa. Olen omalta kohdaltani todella kiitollinen kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni!

Suurin kiitos kuuluu Jumalalle. - Tässä olen nyt haasteen edessä, että kykenisin oleman sen luottamuksen arvoinen, johon 'valtakirjani' nyt oikeuttaa ja edellyttää.

Eilen illalla oli Kaunon järjestämät vaalivalvojaiset, oli mukavaa yhdessä jännittää tuloksia.
Tavoitteemme oli saada kolme valtuutettua, mutta jäimme harmittavan vähän siitä. Maijasen Irman ei olisi monta ääntä enää tarvinnut saada, kun olisi ollut sisällä valtuustossa. Odotellaan vielä tarkistuslaskennat.

Koko Lappia ajatellen tuloksemme oli hieno. Pelkosenniemelle pääsi Pyhäjärven Milja, Kemijärvelle Aallon Pirkka ja Lautamon Kristiina.

Nyt tehdään tämä valtuustokausi loppuun ja samalla aletaan rakentaa uutta valtuustokautta ja järjestäytymään uusien voimasuhteiden mukaisesti. - Voimasuhteet muuttuivatkin koko valtakunnassa. Perussuomalaisten tulo varmasti tuo koko poliittiselle kentälle uusia ajatuksia.


25.10. klo 20:00Sampoaukiolla ihmisvilinässä


Tämä päivä alkoi Lapin Kansan haastattelulla.

Sampoaukiolla olin päivän ja siellä olivat kaikki puolueet, myös Perussuomalaiset. Oli monelaista tarjolla, karkkia, soppaa, lättyjä ja kahvia sun muuta suuhunpantavaa. Ehdokkaat jakoivat innokkaasti esitteitään, minä mukana.

Lapin Radio oli myös paikalla ja kävipä se mikrofoni minunkin huulilla. Mikrofonin välityksellä sain kertoa terveiset ja kuulumiset Lapin ihmisille.

Paljon nuoria lapsiperheitä oli liikkeellä. Siinä vahvistui ajatus, että Kristillisdemokraattien jo pitkän aikaa ehdottama perheministerin paikka pitäisi perustaa. Perheministerille riittäisi töitä ja hän voisi keskittyä juuri perheiden elämän tukemiseen liittyvien asioiden hoitamiseen. Eipä siitä voisi muuta kuin hyvää vain seurata.

Päivän päätteeksi kävimme vaimon kanssa jakamassa pari-kolmesataa KD-esitettä postilaatikoihin ja sitten lauantaisaunaan.
Huomenna nähdään työn tulokset.


25.10. klo 8:22 Ounasvaara ja rakentaminen 

Ounasvaaran rakentamisesta/rakentamattomuudesta on näin vaalien alla taas yritetty tehdä kiistakapulaa. Itse ikäni Rovaniemellä asuneena muistan Ounasvaaran metsäisenä hiihtelymaastona. Ei ollut pallohallia, urheiluopistoa, hotellia, eikä hiihtokeskuksta hyppyreineen, eikä teitä. Kuitenkin niiden rakentaminen 60-luvulta alkaen on tuonut Rovaniemelle osan siitä imgosta, joka meillä nyt on. Ne ovat tuoneet meille turisteja, elämää ja toimeentuloa.

Syvimmiltään minun elämääni ei häiritse, jos Ounasvaara on rakentamatta tai sitä vielä pikkuisen rakennetaan. En pidä sitä elämän kynnyskysymyksenä. Sitä on enemmänkin sosiaalinen ja henkinen pahoinvointi ja yleinen tyytymättömyys. Esimerkiksi pistetalot, jotka ovat rinteen alareunassa, niin pieni nauha muutamia omakotitaloja kaupunkiin päin ei kokonaisuutta rikkoisi. Omakotitalot on helppo maastoon upottaa. Hyvä esimerkki talojen maastouttamisesta on Häkinvaara, jossa luonto on säilytetty talojen ympärillä.

Pääasia on ihmisen hyvinvointi. Tietenkin Ounasvaaran rakentaminen saattaa joillekin aiheuttaa kipua, enkä halua sitä olla lisäämässä, vaan rakennusasiat, kuten muutkin yhteiset asiat, ovat sovittavia asioita.

Kaikessa rakentamisessa nostaisin ensimmäiselle sijalle ihmisen ja ihmisistä muodostuu perhe ja perheistä suvut ja koko yhteiskunta.


Tähän nousivat mieleeni minulle rakkaan Suojelus-enkeli -laulun sanat:

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie,
hänt´ ihana enkeli kotihin vie.
Niin pitkä on matka, ei kotia näy,
/: vaan ihana enkeli vieressä käy. :/

On pimeä korpi ja kivinen tie,
ja usein sen käytävä liukaskin lie.
Niin helposti lapsonen langeta vois,
/: jos käsi ei enkelin kädessä ois. :/

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie,
hänt´ ihana enkeli kotihin vie.
Oi lapsi, jos koskaan et ottaa sä vois
/: sun kättäsi enkelin kädestä pois. :/


23.10. klo 22:41 Pientä kiertelyä kauppakeskuksissa


Tänä päivänä oli pientä kiertelyä kauppakeskuksissa. Ja useasti asioista puhuttaessa tulevat esille ihmisiä lähinnä olevat asiat.
Yksilöihminen tarvitsisi juuri sillä hetkellä vastaukset moniin kysymyksiin. Monilla on taloudellisia ongelmia. Yllättävän monet ihmiset ovat täysin ulkopuolella turvajärjestelmistä. Ovat karenssissa tai sairauspäivärahalla. Sosiaalisen avun saanti tulisi tapahtua välittömästi, eikä vasta jonotusten jälkeen.

Lisäksi ihmisillä on yksinkertaisesti hengellinen tyhjiö. 

Teemaa vahvistamaan tuli Englannista pastoreita Syyssateiden tilaisuuksiin ja heidän kanssaan lounastaessa tulivat juuri nämä samat asiat esille. Yhteiskuntien ongelma on Jumalasta erkaantuminen. Hyvä Sanoma on vuosituhansien aikana nostanut yksilöihmisiä, perhekuntia ja suvuittain ja ihan kansakuntina tosi vaikeista olosuhteista. Missä vain on käännytty Jumalan puoleen, on tapahtunut elpyminen ja koettu siunaus. - Sama toimii tänäänkin.

 


21.10. klo 23:09 286, eli kaks kasi kuus, numeroni

Numero, jota ole tuonut esiin:

Kaks kasi kuus,
se soi hienosti suus,
niinkuin blues!
testaa siis itse
numero kaks kasi kuus!

Viikko on mennyt Sampoaukiolla Kristillisdemokraattien teemoja tuoden 'Kotikuntasi terveydeksi'.

Todella paljon on myönteistä palautetta tullut. Linjasta, jota olen esiin tuonut 'Raittiisti, Rehellisesti, Rohkeasti, Terveellisesti, Kristillisesti' on sanottu, että 'Oikeilla jäljillä olette'.

On myös joiltain tahoilta tullut palautetta, että politiikka ja uskonto eivät kuulu yhteen. Mutta uskonto onkin eri asia kuin usko. Ne arvot ja asiat, joille elämäni olen laskenut, ne eivät ole uskontoa, vaan uskoa. - Uskoa elää raitiisti, uskoa elää rehellisesti, uskoa elää rohkeasti, uskoa elää terveellisesti ja uskoa elää kristillisesti.

Nämä kaikki ajatukset löytyvät raamatusta. Minä suosittelen jokaista kannattajaani ja ihan jokaista ihmistä tutustumaan tähän 'Kirjojen Kirjaan'. Siellä lukee, että 'Vanhurskaus (=oikemielisyys) kansan korottaa'.


21.10. klo 10:29 Huonot tiet, kalaportaat, lohi ja tulvavarustelut 

Eilen oli Meltauksen kylällä Lapin Liiton ja kylätoimikunnan organisoima tilaisuus.

Aiheina olivat puunkuljetusten vaikutus tiestöön ja teiden korjaaminen. Toisena aiheena oli jokirakentaminen siten, että saataisiin kalaportaat ja lohikala nousemaan jälleen rakennetussa joessa. - Lisäaiheeksi tuli myös tulvarakentaminen ja sen eri vaihtoehdot.

Kuulimme asiantuntijoiden esitykset teiden korjaus- ja ylläpitotöistä, ennusteet puunkuljetuksen lisääntymisestä teillä ja että sitä varten pitäisi varautua.

Kuulimme asukkaiden näkökulman tiestöstä ja mitä rakentaminen heidän mielestään on ollut ja mitä sen pitäisi olla. - Eipä siinä voi muuta, kuin pitää myös itse ajaa nuo tiet läpi ja antaa mahdolliset palautteet tieurakoitsijalle.

Kalaportaat ovat ehdottomasti parasta, mitä joille voidaan nyt tehdä. Isämme menivät aikanaan retkuun, kun jokiherrat tulivat maita ostamaan ja siinä kiireessä jäi toiseksi se, että lohikalan kalastus loppuu ja rantatontit menevät taskurahoilla jokiyhtiölle.

Mielenkiintoista olisi saada terveysvertailuja sille, että mikä vaikutus ihmisten terveyteen on ollut lohen syönnin vaihtuminen sian lihan syöntiin.

Rovaniemi eräs on tulvaherkimmistä alueista.
Tulvavaikutuksiiin varustautumisesta kuultiin kolme vaihtoehtoa.
1) Sulamisvesien pysäyttäminen (altailla)
2) Joen ruoppaaminen (ruopattu alue täyttyisi jälleen)
3) Saarenkylän alueen pengerrys (voisi johtaa rantojen syöpymiseen jo vyörymiseen)
Näistä kaikista keskusteltiin.

No, poliitikot kun mukana olivat, niin puoliväkisinhän siihen piti omat ohjelmat väliin lykätä;)


14.10. klo 23:53 'Kolmen koplan vaalipaneeli' 

Olin Norvajäven, Saarenkylän ja Oikaraisen kylien vaalipaneelissa.

Oikaraisen kylälle tärkeää oli saada kevyen liikenteen väylät ja sitten myös siltakysymyksestä keskusteltiin paljon.

Kyläkoulun olemassaolosta keskusteltiin kovasti. - Itse olen sitä mieltä, että jos kylällä on lapsia, siellä täytyy olla myös koulu.

Tähän kohtaan tuli ajatus, että aikasemmin oli kansa köyhää, pienet asunnot ja isot perheet. Tänä päivänä on isot asunnot, vaurautta, autoja pihalla, mutta lapsia on vähän, jos ollenkaan.

Voisko nykytilannetta kutsua nykyaikaiseksi hyvinvoinniksi? Mammonaa on ympärillä, mutta ei lapsia. Yleensäkin vauraus on lisääntynyt, mutta syntyvyys on alentunut. Tuntuisi, että voisi olla mahdollisuudet ihan suurperheille.

Nykyisin molempien vanhempien panos tarvitaan markkinavoimien pyöritykseen. Mikä on hinta? Ei ole aikaa, eikä varaa synnyttää kuin korkeintaan kaksi lasta, koska äidin on pakko lähteä mukaan tähän kilpailuun ja juoksuun.

Ajatteleppa taas ite??

No, Sierilän voimalaitoksesta ei käyty keskustelua.


11.10. klo 21:05 Yhteisöllisyys, hyvinvointi, lammaslauma ja paimen 

Muutama vuosi sitten ajoin Venäjälle rahtia, se on siinä mielessä hyvää hommaa, että on aikaa ajatella.

Kun raamattu puhuu, että 'Vanhurskaus kansan korottaa', niin päättelin, että täytyy näkyä yhteiskunnassa siitä joku selvä merkki, esim. terveytenä, hyvinvointina, pitkäikäisyytenä, jne. Kun ajelin ympäri Suomea, niin huomiotani kiinnitti eräs asia. Kokkolan ja yleensä Pohjanmaan alueella huomasin rukoushuoneita ja kirkkoja ihan muutaman kymmenen kilometrin välein. Siellä oli helluntalaisten, vapaakirkollisten, babtistien ja tietysti peruskirkollisten kokoontumispaikkoja ja muitakin yhteisöjä.

Niinpä päättelyssäni aloin ajatella, että tällä alueella pitäisi vanhurskaudesta aiheutuvat posiitiiviset asiat olla myös yhteiskunnasta mitattavissa. - No oli tosi hyvä työpaikka ja tosi hyvä mahdollisuus kuunnella radiota, Ylen 1:tä, josta tulee hyviä asiaohjelmia. Niin annas olla, taas jossain päin Suomea rekan ratissa istuessani kuulin radiosta asiaohjemaa, jossa käsiteltiin Suomessa eripuolilla olevaa terveystilannetta ja ikärakennetta. -  Olivat päätyneet juuri siihen samaan, jota olin itsekin ounastellut. Tutkijat olivat havainneet, että juuri rannikkoseutu, Pohjanmaa on aluetta, jolla asukkaat ovat pitkäikäisimpiä ja kaikin puolin terveempiä, verrattuna koko Suomen asukkaisiin. Myös PKS-yrittäjyys on siellä runsaampaa.

Tietenkin yksi tekijä on terveellinen ravinto, joka varmaan rannikkoseudulla elävillä on, he syövät ehkä runsaammin kalaa verrattuna muun Suomen asukkaisiin.

Mutta se mitä tutkijat toivat esiin merkittävänä hyvinvointitekijänä, oli kuitenkin yhteisöllisyys. Tietenkin siinä taas on kieli, ym. tekijät, jotka rannikkoalueella yhteisöllisyyttä lujittavat. Uskon kuitenkin vakaasti, että elävät seurakunnat tuovat vanhurskauden kautta siunauksen alueensa elämään ja sitä kautta hyvinvointia.

Itseäni tämä asia kiinnostaa ja olen todella iloinen, että näiden pohdintojen jälkeen pääsin kaupungin valtuustoon ja näillä sektoreilla omalta osaltani olen saanut tuoda tätä, nyt jokaisen huulilla olevaa sanaa, 'yhteisöllisyys'.

Mitä tämä yhteisöllisyys syvimmillään antaa, se on elämän rikkautta. Niinpä rohkaisen kaikkia hakeutumaan tällaisiin seurakuntiin, missä julistetaan Jumalan sanaa, huomiodaan lähimmäisiä ja pyritään toteuttamaan Jeesuksen käskyä 'Rakasta lähimmäistä kuin itseäsi'.

Jeesus puhuu omistaan verraten heitä omiksi lampaikseen. Ja lampaathan ovat yhteisöllisiä, elävät mielellään laumassa, vaikka ovat kaikki erilaisia. Paimen käsittelee jokaista lammastaan persoonana, yksilönä ja paimen ruokkii jokaisen.

Raamatussa kerrotaan Joonasta, että kun hän saarnasi Niiniven kaupungille parannuksen saarnaa ja tämä kaupunki, johtomiestensä johdolla, teki parannuksen ja kääntyi yhdessä Jumalan puoleen, niin koko kaupunki pelastui.

                    ********************'

Vastakohta tälle on oman edun tavoittelu, rahan tavoittelu, kilpailu paikasta yhteiskunnassa hintaan mihin hyvänsä. Siinä ei paljon toisen ihmisen kunnioittamista ajatella.

Myös tämän päivän ikään kuin sivistynyt tapakulttuuri on sitä, että ollaan muka kohteliaita ja viisaita, korostetaan yksilön vapautta ja oikeutta tehdä mitä haluaa. Ja kaikkialta sitten tulvii virikettä mitä haluta. - On unohdettu, että vapaus ja vastuu kulkevat käsikädessä.


10.10. klo 22:10Eläkeläisten parissa tänään 

Tänään olin eläkeläisten vaalipaneelissa. Väkeä oli paljon. Meitä vaalipanelistejakin oli paljon ja eri puolueista. Ehdokkaita kiinnostavat eläkeläiset ja heidän asiansa ja puolestaan eläkeläiset olivat kiinnostuneita kuulemaan, mitä meillä oli mielessä. Kahviakin tarjottiin.

Eläkeläiset kyselivät mm. virikkeellisistä toimintamahdollisuuksista ja heillä oli myös huoli, mistä saisivat uudet toimitilat. Myös lääkäripalvelujen saatavuus puhutti.

                  ************************
Iltapäivällä kävin Sisu-auton korjaamolla ja siellä oli Mersedes-kuorma-autojen koeajotilaisuus. Mielenkiintoista oli ajaa viimeistä mallia olevalla Mersedeksen puutavara-autolla. Kaikki nykyaikaiset laitteistot, penkin säädöt, sun muut vipstaakit ja tietenkin automaativaihteisto. Moottorissakin oli potkua tosi reippaasti, joten Napapiirin mäkikin nousi mukavasti ylös enempiä nikottelematta.

                 ************************

Sitten kävin Köyhällä ja analysoitiin mm. 'koululiisinkihommia', ym.

 


9.10. klo 23:09 Terveysteema ja lääkkeet 

Pikkuhiljaa käsitettä 'yhteisöllisyys' on alettu kyselemään. On alettu ymmärtää, mitä etuja yhteisöllisyydestä on hyvinvointiin. Jopa kaikkein itsekkäimmätkin tahot ovat ottaneet puheisiinsa yhteisöllisyyden merkityksen.

Mielestäni kun aihetta käsitellääön ja tutkitaan, niin luotan, että tätä ajatusta kehittämällä ja toteuttamalla saaavutamme niitä tuloksia, joita me kaikki odotamme tapahtuvaksi. Eli hyvinvoinitia niin ruumiillisella, sielullisella, henkisellä kuin hengelliselläkin tasolla.

Ihminen on luotu elämään yhdessä lähimmäistensä kanssa. Ja tätä kautta kun tervehtymistä tapahtuu, luotan siihen, että myös taloudellinen hyvinvointi tulee siinä mukana.

 


7.10. klo 23:13 Autonhuollon merkeissä 

Tämä päivä meni ystäväni Andrein ja hänen ystävänsä kanssa autuonhuoltohommissa. Nykytekniikka autoissa vaatii melkein joka korjaukseen tietokonetta. Venäläiset ovat hankkineet nykyaikaista autokalustoa, mutta heillä ei ole vielä korjaamoja, eikä ammattitaitoa, siksi he tulevat pitkien matkojenkin takaa Rovaniemelle saakka korjaamoille.

He käyttävät tosi paljon täällä paikallisten korjaamojen palveluita ja ostavat varaosia. Niin kauan on näin,  kunnes Venäjän korjaamotkin saavat palvelunsa nykykaluston tasolle.

Tässä on ollut hyvänä apuna meikäläisen heikohko venäjänkielen taito. Ja toisaalta kielitaitokin pysyy samalla jossain kunnossa.

Vaaliasioissa käynti Lapin Kopiossa on ollut erittäin mukavaa. Hannu (köyhä) Ovaskainen on valoisa persoona, jonka elämän asenne on tosi lupsakka. Hannulle, köyhälle, kiitokset kaikesta tuesta ja rohkaisusta tällä pelikentällä!

Päivän kohokohta oli seurakuntamme yhteinen rukouskokous, jossa viedään paikkakuntamme asioita kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi. Ja tämä minun sydämeni hartain halu oliskin, että jospa koko kaupunki johtoa myöten kääntyis kaikissa asioissa kysymään yhdessä neuvoa Jumalalta Jeesuksen nimessä.

Halu on siunata jokaista kaupungin asukasta. Samoin tälle alueelle lomailijana, opskelevana tai muuten vaan vieraana tulijaa.

Kaupantekoon on Rovaniemellä rakennettu valtavat määrät neliöitä. Aineelliset tarpeet pystytään kyllä tyydyttämään ihan hyvin. Marketeissa löytyy Ässää ja Koota, Ärrää, Siwwaa ja kaiken maailman kivvaa. Mutta mikä tärkeintä, alueellemme on hengellistä elämää varten rakennettu kirkkoja ja rukoushuoneita. Jos tässä luettelisin muutamia paikkoja, missä voidaan tyydyttää tätä hengellistä tarvetta, on Sinetän, Meltauksen, Vanttauksen, Viirin, Muurolan kappeli ja muitakin. Täällä Sitialueella on Korkalovaaran, Viirinkankaan, Ounasrinteen, Syväsenvaaran, Tavivaaran kappelit. Sitten vielä kirkko kirkonmäellä, on Rauhantupa Ruokasenkadulla, Rauhanyhdistys Ounasjoentiellä, Vapaaseurakunta, Adventtiseurakunta, Pelastusarmeija Ukkoherrantiellä, Helluntaiseurakunta Kairatiellä, Ortodoksikirkko Ounasvaaran kupeessa. Ja vielä niitä on muitakin.

Jos me näissä tiloissa yhtä ahkerasti viettäisimme aikaa, kuin markettien tavarapaljouden keskellä, niin uskoisin, että suhtautuminen materiaan ja mammonaan ehkä muuttuisi. Alkaisimme tavoittelemaan niitä arvoja, mistä Jumala sanassaan puhuu.

Yksi varma asia olisi, että mäyräkoirat, sun muut pullot ja törpöt kävisivät tarpeettomiksi. Niistä saadut hetken höyryt eivät enää tyydyttäisi sisintä.

Kyllä siinä erikoissairaanhoidon kulutkin lähtisivät laskuun!


6.10. Tulppaanin mukulat maahan  

Aamulla laitoin tulppaanin mukulat taloyhtiömme pyörävarastorakennuksen päätyyn. Keväällä sopii sitten ihailla kukkaloistoa heti lumien lähdettyä, jos eivät myyrät käy mukuloilla.

Sitten nostin ikkunan alla kasvaneet kolme perunaa, tulos oli viisi mahtavan kokoista, kannatti. - Täytyy pitää tuntuma maahan ja viljellä kukkapenkissä vähän muutakin, toivottavasti viljely pysyy 'direktiivien' puitteissa.

Päiväkeskuksessa kävin ja yhden ns. syrjäytyneen kaverin kanssa ajeltiin. - Viirinkankaan kuppilassa kävin katsastamassa tilannetta ja eipä se kovin hyvältä näyttänyt. Puolen päivän aikaan siellä oli porukkaa jo täydessä 'seilissä'.

Pörräsin sitten lehtien toimituksissa. Meniköhän nyt jo 'korruptioksi', kun Lapin kansan mies tarjosi ihan ruuankin.
Olo on aika pollea, kun tuntee olevansa lehtien mainospuolelle hyvin tärkeä:)

Sitten sain käteeni Ydin-lehden artikkelin 'Arvaa mikä puolue'.
Siinä aiheena oli 'Paikkakuntasi suurin turvallisuusuhka'. - Nyt tässä arvailen artikkeleista, mikä siinä mainitusta kahdeksasta millekin puolueelle kuuluu...


5.10. klo 16:29 Talous, pankkikriisi 

Kun seuraamme omaa kuntatalouttamme, niin jatkuvasti vyöryy myös maailmantalous ja sen negatiiviset uutiset ympärillämme. Puhutaan Amerikan pankkikriisistä, 700 miljardin dollarin roskapankkilaina taitaa olla 12 kertaa Suomen valtion budjetti, että melkoinen roskapankki…. Jo 80-luvun taitteessa eräs taloustieteilijä puhui dollarin arvosta, jota keinotekoisesti pidettiin yliarvossa.Ehkäpä nyt on tullut se aika, että maailmanvaltadollarin arvo mitataan todellisessa arvossaan, että mitä se on.   Siihen pankkikamppailuun ovat myös pienen Islannin pankit joutuneet mukaan.Mielenkiinnolla täytyy seurata, kuinka Suomessa toimivat ulkomaiset pankit Nordea ja Sampo, ym. selviävät. Tässähän hurjina kasinovuosina on haettu asemaa ja paikkaa, toisen talous nousee, toisen laskee.

Kasinotalous on sokaissut myös yksilöihmisiä ja rahaa on tarjottaessa myös otettu. Toiset ovat sitoutuneet elinikäisiin lainoihin. Toivon kuitenkin, että tämä talousmyllerrys ei aiheuttaisi mitään Suomen pankkikriisin kaltaisia ongelmia tavalliselle kansalaiselle.


5.10. klo 16:05 Positiivista vaalityössä 

Vaalityö on saanut positiivisia piirteita. Kannustusta ja rohkaisua on tullut pitkin päivää. Useat ovat kyselleet numeroani ja sehän on 286.  

Eilinen päivä meni afgaaniystävien kanssa. He järjestivät hienon tilaisuuden, jossa oli afgaanimausteilla tarjottu ruoka, joka oli tosi herkullinen. Ruuan lisäksi oli tutustumista toinen toisiimme. Varmasti tulevaisuudessa yhteytemme kasvaa, pyrimme vaalimaan syntynyttä ystävyyttä. Samalla tutustuminen toistemme kulttuureihin kasvattaa ja laajentaa ymmärtämystämme puolin ja toisin.

 


3.10. klo 22:15 Kauhajoen tapahtumista ja muustakin. 

Kauhajoen katastrofista: 11 uhria ja 11 perhettä, koko Kauhajoen alue on kriisialue. Siellä on surua ja murhetta.

Mutta toisenlainen kriisi on koko valtakunnassa. Alkoholinkulutus on yli 10 l/hlö ja tästä johtuen miesten yleisin kuolinsyy on Suomessa alkoholin haittojen aiheuttama. Yli 3000 miestä kuolee vuosittain.

Tieliikenteessä tavoittena on nolla uhria. On valistusta ja kampanjointia, silti teillä kuolee satoja ihmisiä vuosittain.

Jospa alkoholin kulutuksessa alettaisiin ihan äneen puhumaan kulutuksen vähentämisestä, esim. puolittamisesta. - "Ajatteleppa ite", mitä se vaikuttaisi esimerkiksi erikoissairaanhoidon kuluissa, huostaanotettujen määrässä (tällä hetkellä n. 16000 lasta on huostaanotettu)! Mitä vaikutusta Avioeroihin, sun muihin solmuihin yhteiskunnassa.

Tähän kaikkeen haetaan apua psykiatreilta ja psykologeilta ym. muilta "kallon kutistajilta", kiitos heille, parhaansa yrittävät. Valitettavasti heiltä ei vastausta näihin moraalittomuuden ja riettauden aiheuttamiin haavoihin löydy. Saa vai kemiallisilla lääkkeillä hetken helpotusta.

"Vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia". Ja henkilökohtaisesti myös oma elämäni oli kerran umpisolmussa. Nämä solmut aukesivat kun käännyin rukouksessa Kuningasten Kuninkaan puoleen. Hänen nimensä on Jeesus Kristus.

Suosittelen lämpimästi Hänen vastaanotolleen menemistä, vastaanotto on auki 24 tuntia. Muuten, Hänen puhelinnumeronsa on 5015, Eli Psalmi 50:15

"Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."

Sillä vastaanotolla saa yksilöllistä hoitoa ja mikä parasta, onnistumisprosentti on taattu!


3.10. klo 21:43 Lapin Kansaki koko maailman uutisissa! 

Ensin puhuttiin parisuhteesta, mutta Tuomi-Nikula puhui asiasta ja oikeilla nimillä. Ja siitäkös sitten myrsky vesilasissa nousi. - Täytyy vaan todeta, että tähän pisteeseen on maailman meno mennyt. - Ehkäpä jätän tuon asian kellumaan ja hautumaan. Kuitenkin tämä maailmassa vallitseva suuntautuminen on ihan kirjoitustenkin mukaan lisääntymään päin.

Toivon, että alettais enemmän korostamaan normaalia perhettä. Vinoutumat parisuhteessa on mahdollista korjata. Tähän korjaamiseen henkilökohtaisesti ehdottaisin tutustumista raamattuun ja ehkäpä Uuden Testamentin puolelta Jeesuksen ja Paavalin opetuksia lukemaan. Jos jokin on mennyt rikki, niin kuin auto voi mennä rikki, niin mennään 'korjaamolle'. Vaikka auto olisi kuinka pahasti rikki, niin ammattimiehen käsissä romustakin tulee käyttökelpoinen.

Langennut ihmiskunta ei osaa etsiä rikkoutumiseen apua Jumalalta.