Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

Kesää, teiden parantelua, perheiden tukemista

Torstai 19.8.2010 klo 20.44


Kesä on ollut intenssiivistä työskentelyä ja se on hyvä asia. Olen työskennellyt omalla autolla ja ajellut Lemminkäisen asfalttia Lapin teille. Varmasti autoilevat ihmiset ovat huomanneet, kuinka kuinka kesän aikana ovat monet tiekilometrit saaneet uuden asfaltin. Se on kuitenkin vain murto-osa siitä todellisesta tarpeesta, joka tarvittaisiin teiden kuntoon saattamiseksi. Määrärahoistahan se on kiinni.

Sodankylän Kevitsan kaivostie käytiin myös päällystämässä. Kaivosalueella oli työntouhu niinkuin muurahaispesässä. Kaivoksella on paljon koneita ja miehiä töissä valmistelemassa varsinaista kaivoksen avaamista.

Kulkuväylien ja ympäristön rakentaminen me nähdään omin silmin. On korjattu rappeutuneita teitä, mutta myös muuta korjattavaa tässä yhteiskunnassa on. Tärkein korjauksen kohde mielestäni on yhteiskunnan perusyksikkö, perhe. Perinteinen perhemalli on murentumassa.  Menneinä vuosina Suomessa ja Lapissa perheet olivat suuria. Asunnot olivat pieniä, taloudellinen tilanne oli tiukkaa. Yhteiskunnassa oli kuitenkin levollisemmpi tilanne ja perheet pysyivät paremmin koossa. Varoja ei liiennyt kovin harrastuksiin, mutta toimeen vaan tultiin.

Tänä päivänä on isot asunnot, mutta vähän lapsia. On autot millä liikkua ja harrastusmahdollisuuksia joka lähtöön. Kuitenkaan kaiken keskellä ei osata olla tyytyväisiä. Perheet rikkoutuvat, monet lapset joutuvat sijaiskoteihin huostaanotetuiksi.

Markkinatalous vaatii molempia vanhempia uhraamaan elämänsä kodin ulkopuoliseen työhön, jotta jokaisesta kasvavasta ihmisestä tulisi kuluttaja. Tänä päivänä eletään pörssikurssien mukaan ja ihmiset ovat niiden uhreja. Siinä ei ihminen kestä. Tuloksena on masennusta, työuupumusta ja erilaisia vaikeuksia elämässä ja ihmissuhteissa. Ehkäpä kaikkein viheliäisempänä rasittaa kansaa järjettömiin mittoihin kivunnut alkoholin kulutus, yli 10 litraa asukasta kohden vuositasolla.

Nämä ovat yhteiskunnassamme olevia vaikeita asioita, joihin pitäisi jokaisen kansalaisen pysähtyä ja omalta osaltaan alkaa ryhdistäytymään ja havahtumaan ja ymmärtämään, ettei minkään valtion rakenteet kestä tällaista. - Sodat on kestetty, mutta tämä perheiden kriisi on tsunamin kaltainen hyökyaalto, joka tänäkin päivänä valtavana vyörynä vyöryy niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. - Siitä ovat merkkinöä  myös valtaisat pakolaisliikehdinnät, ihan tännekin Pohjan perukoille.

Nyt kun on talouslama ja maailman finanssipiireille oli tärkeää Kreikan velkojen maksu. Näissä finanssihommissa tavallinen ihminen on jäänyt täysin vaille huomiota. Odotankin, että milloin valtakunnan päättäjät, poliittinen eliitti, opettelee puhumaan ja tekemään yhtä radikaaleja päätöksiä perheiden hyvinvoinnin parantamiseksi kuin yhdellä istumisella tehtiin Kreikan velkojen maksamispäätökset.

Kesän työn touhujen lomassa saimme pitää vierainamme Murmanskista ja Israelista pienen vanhusten ryhmän. Kesän kohokohtiin sisältyi myös pojan perheen vierailu ja lastenlapset, esikoulun aloittava Avutska ja pian viisi vuotta täyttävä pieni kalastajapoika Otso. Hillasoilla kerkesin pistäytyä ja kun ympäri Lappia olen ajelut, olen huomannut taas, kuinka kaunis maakuntamme on. Myös auringonkukat ikkunamme alla alkavat aukomaan kukkiaan, että mikäpä on ihmisen eläessä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini