Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

Vanhat vaalilupaukset???

Sunnuntai 29.8.2010 klo 20.11


Hiljaa hiihtäen tulee hyvä latu. - Tulevat eduskuntavaalit ensi huhtikuussa on saanut jo median käynnistämään vaalirumban. Sillä ovat jo valmiina voittajat ja häviäjät.

Ihmettelen viime aikoina kovasti uutisoitua Suomen erinomaisuutta maailman valtioiden joukossa. Joku ulkopuolinen sanoo, että teillä on asiat hyvin, mutta siinä ei nähdä sisäpuolelle. Tätä asiaa voitaisiin kysyä myös niiltä ihmisiltä, jotka ovat pitkään olleet työttöminä, tai tekevät pätkätöitä, tai sairaus, tai muu vastoinkäyminen on yllättänyt.

Nyt kun taas poliittinen peli alkaa, niin kohta luvataan kaikki asiat taas hoitaa. Odotettavissa on, kuten ennenkin, työttömien asiat kuntoon, eläkeläisten asiat kuntoon, vanhusten asiat kuntoon, velallisten asiat kuntoon. Jotkut lupaavat laittaa lapsiperheiden asiat kuntoon ja jotkut jopa valtion talouden kuntoon.

Minulla ainakin olisi yksi parannusehdotus, siis ihan moraalinen ehdotus. Kansanedustajien palkkojen alentaminen ja kutakin kansanedustajaa kohti korkeintaan yksi palkallinen avustaja.;)

Sitten, työministeriön joutaisi ajaa alas ja sen byrokraatrttiset järjestelmät tulisi purkaa. Työttömille voisi työttömyyskorvaukset maksaa Kelan kautta. Nykyinen työnvälitysjärjestelmä pitäisi ajantasaistaa, niin että työ ja sen tekijä kohtaisivat. - Yritykset käyttävät nykyään työvoiman vuokrausyrityksiä, koska heidän kanssaan asiointi on paljon sujuvampaa - Valtiollinen työnvälitysjärjestelmä voisi toimia jotenkin samaan tapaan, kuin nämä vuokratyövoiman välitysyritykset jo toimivat.Jos ihmiasellä on mahdollisuus panna aamuksi kello soimaan ja tieto siitä, että päivän työt odottavat häntä, niin sillä on uskomattoman suuri merkitys hänen hyvinvointiinsa. - Tämä passivoiva työllistämisjärjestelmä on suorastaan vammauttanut ja turhauttanut ison määrän kansalaisia.

Työllisyystilanne näyttänee Lapin tulevaisuuden osalta hiukan valoisammalta, jos vireillä olevat kaivoshankkeet saadaan käyntiin ja  mahdollinen ydinvoimala pohjoiseen.Työpaikat takaisivat kunnille verotuloja. Voisimmeko realistisesti ajatella, että eräänä päivänä kaikki "kynnelle kykenevät" olisivat työllistettyjä?  Minä uskon siihen!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini