Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

Ilmastonmuutos ja markkinavoimat

Sunnuntai 6.2.2011 klo 10:49


Eilen oli Maanystävien ilmastopäivät Sampoaukiolla. Niinpä laittauiduin katsomaan mistä on kysymys. Paikalla oli nuoria, jotka jakoivat Reilun kaupan teetä, joka puolestaan oli hyvää vilpoisassa säässä. Tietysti meitä kansanedustajanpaikkaa tavoittelevia oli saapunut kourallinen. Lehdistöä ja kameramoiehiä oli suurinpiirtein saman verran kuin meitä edustajaehdokkaitakin.

Keskusteluissa nuoret ilmaisivat huolensa maailman ilmanlaadun huonomisesta. Yllätyin heidän myötämielisyydestään mm. vesivoiman lisärakentamisesta, sehän on puhdasta ja uusiutuvaa luonnonvaraa. Esimerkiksi Vuotoksen rakentamisesta olimme samaa mieltä. Simoon tulevan ydinvoimalan kannalla olin minä ja he taas olivat enemmän kielteisiä.

Keskustelin usean nuoren kanssa ja yhteisiä huolenaiheita löytyi tästä globaalista markkinavoimien jylläämisestä ja siitä, kuinka köyhät ja heikot jäävävät huomiotta.
Yhteinen havaintomme oli myös se, kuinka maalilmanpankki ja suuret monikansalliset yhtiöt hallitsevat valtioiden, esim. Afrikan vatioiden luonnonrikkauksia. Sama ilmiö on myös meillä Suomessa. Pääsääntöisesti kaikki kaivosyhtiöt ovat monikansallisia, jotka ottavat mineraalit ja rikkaudet Suomesta. Työn osuus on lopulta suhteellisen pieni. Suurin hyöty menee monikansallisten yhtiöiden kassoihin.

Luontoa koskevat asiat mielestäni löytyvät raamatusta ihan Jumalan antamista ohjeita. Jo paratiisissa Jumala antoi ihmiselle tehtävän I Moos. 2:15 "Herra Jumala otti ihmisen ja pani Eedeniin viljelemään ja varjelemaan sitä." Syntiinlankeemuksen jälkeen I Moos 3:23 "Herra Jumala ajoi hänet pois Eedenin paratiisista viljelemään maata, josta hänet oli otettu." Paratiisi jäi ja nyt meidän tehtävä on viljellä. - Synti on se, joka on vienyt ihmiseltä kyvyn varjella maata ja elinympäristöä. - Tulevista maailmaa kohtaavista tapahtumista raamattu kertoo monin tavoin.
Esim. Luukas 21:25-26 "Auringossa, kuussa ja tähdissä näkyy merkkejä. Meren aallot pauhaavat jylisten, ja maan päällä ovat kansat ahdistuksen ja epätoivon vallassa.
Kaikki lamaantuvat pelosta odottaessaan sitä, mikä on kohtaava ihmiskuntaa, sillä taivaiden voimat järkkyvät."

Mielestäni ympäristöä ja ilmastoa hallitsee ennenkaikkea ihmisten itsekkyys ja ahneus. Se on aikalailla välinpitämätön aiheuttamistaan tuhoista, koska  motiivina ovat äärettömän suuret voitot. Tälle markkinavoimille ihminen on vain väline, joka on valjatettu maailmanlaajuiseen mammonanpalvontaan.

 

Avainsanat: Ilmastonmuutos, markkinavoimat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini