Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

"Huomiseen rohkeasti, rehellisesti, raittiisti ja 'ristillisesti' "

Lauantai 5.3.2011 klo 12.26


Eilinen päivä meni Kemin markkinoilla aurinkoisessa säässä jakamassa kristillisdemokraattista ajattelua kemiläisille.

Kemin markkinoilla näkyivät miltei kakki puolueet tuomassa ajatuksiaan toriväelle.

Minun ajatukseni kiteytyvät lyhyeen teesiin: "Me kaikki olemme matkalla tulevaisuuteen". Ja tuolla kansan keskuudessa kävellessäni sanomaksi muodostui: "Huomiseen rohkeasti, rehellisesti, raittiisti ja 'ristillisesti' ". Mielestäni näissä sanoissa kiteytyvät meidän kaikkien tavoitteet.

Rohkeutta tarvitaan. Tätä päivää ja tulevaisuutta me rakenamme jo nyt, vaikkakin elämme epävarmoissa elinoloissa, talouskriiseissä, ym.
Aina on tulevaisuus ja toivo olemassa kaikissa elämäntilanteissa. 

Rehellisyyttä päätöksen tekoon, sillä poliittinen järjestelmä on nyt uskottavuuskriisissä menneitten vuosien vaalirahasotkujen ja -kytkösten takia. Päätöksen tekoon on ujuttautunut ihan italialaiseen tyyliin laaja korruptio. Senpä takia kansan tulisi olla nyt valveutunutta väkeä ja vaihtaa vallanpitäjät uusiin, joilla ei ole rasitteena em. kytköksiä eikä ajatuksenakaan sellaiset.

Raittiutta, raikkautta ja puhtautta kaikille elämän alueille tulisi kannustaa. Raittiiden esikuvien, ihanteiden ja vaihtoehtojen esiintuominen tuntuu kohta vieraalta yhteiskunnassamma. Siksipä suunta on otettava jälleen ylöspäin. 

Kansa on humaltunut ei ainoastaan päihdyttävistä aineista, vaan median kautta vyöryvän negatiivisen uutisoinnin kautta. Ihmisiä piilo-ohjataan hyväksymään elämäänsä ala-arvoisia asioita. Jopa suositussa kotimaisessa, kemijärveläisistä kertovassa TV-sarjassa: "Taivaan tulet", jokaiselle roolihahmolle on työnnetty suuhun tolkuttomasti kirvausta, siinä ikäänkuin ihannoidaan tällaista kirvaavaa elämäntyyliä.

'Ristillisesti': "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" -sanat ohjaavat rakastamaan ja arvostamaan kanssaeläjiä ja itseään terveesti ja yhdenvertaisesti. Palataan kristillisyydestä lähtevään maailmankatsomukseen, jolla vanhempamme ovat luoneet hyvinvoinnin perustan ja lisätään kestävien, hyvien asioiden esiintuomista. Lopetetaan kumartaminen tänä päivänä valtaan työntyvälle liberaaliselle humanismille, joka mahdollistaa kaikenlaisen paheellisuuden, joka sitten johtaa moraalittomuuteen ja henkiseen ja hengelliseen rappiotilaan.

Pelkkä humanismi sallii sen että ihmisen ei tarvitse ottaa vastuuta itsestään, eikä toisista. Jos joku haluaa elämäntavoillaan tuhota itsensä, niin siitä vaan ja yhteiskunta maksaa viulut.
Eli ihmisen olisi opittava jo lapsesta kokemaan olevansa rakastettu ja hyväksytty, osana järjestäytynyttä yhteiskuntaa ja opetettava valitsemaan elämäänsä kestäviä arvoja, eikä vain elämään fillinkipohjalla.

Rakennetaan "kalliolle, ei hiekalle", silloin rakennuksemme pysyy ja kestää myös elämänmyrskyt.

Avainsanat: rohkeasti, rehellisesti, raittiisti, kristillisesti


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini