Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

Niskanperä - Imari risteysalueet kuntoon

Torstai 9.3.2017 klo 22.43

Suomessa on etelään keskitetty asumista ja teollisuutta. On alettu käyttää nimeä ”metropoli”, jonne on valunut väkeä ympäri Suomea. Tietenkin väkimäärä on pannut haasteet tieverkoston rakentamiseksi niin että päivittäinen liikenne voisi toimia turvallisesti. Niinpä sitten tiestön määrärahat on sijoitettu pääosin ”kehä kolmosen” sisälle.
Jokohan nyt olisi Lapin tiestön vuoro? - Jotain sentään on tehty. Nelostien parantaminen Rovaniemen keskustan läpi oli pääosin erittäin hyvä teko. Ainoastaan Lidlin ja Prisman risteys tehtiin ongelmalliseksi. Muutaman sadan metrin matkalla on liikennevaloja enempi kuin tarpeeksi. Liikennevaloja ei olisi tarvittu jos olisi tehty kiertoliittymiä. - Mutta tehty mikä tehty.

Seuraavia korjausalueita olisivat Niskanperä – Imari risteysalueet. Sitä aluetta ei saada turvalliseksi pelkästään 60 km:n nopeusrajoituksella, vaan siihen on ehdottomasti rakennettava eritasoliittymä. Se luo turvallisen liikkumisen alueen asukkaille ja nelostien liikenteelle.
Raha ei liene ongelma, palautettiinhan nelostien urakasta yli jäänyttä tiemäärärahaa, oliko miljoona vai kaksi. Myös liikenteeltä kerätään eri muodoissa joka vuosi  7 - 8 miljardia euroa, luulisi siitä liikenevän jotain tiestön ylläpitoon ja paranteluun tänne pohjoisenkin ”pikkumetropolialueelle”.

Tavoitteena voisi olla, että näillä rahoilla saataisiin läpi Suomen moottoritien kaltainen liikenneväylä. Se nostaisi liikenneturvallisuuden tasoa ja toisi työtä, ainakin maanrakentajille.

Niin, muuten, Jäämeren rataa odotellessa voimme rakentaa turvallisen tiestön ”metropolialueelta pikkumetropolialueelle”, jatkuen Utsjoelle saakka.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Imari, Niskanperä, tienrakennus