Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

Työtaisteluista

Tiistai 6.3.2018 klo 21:49 - Erkki Helistekangas

Maailma on täynnä taisteluja. - Oma lajinsa ovat nämä työtaistelut. Nykyisin tuntuu että asioidenhoito alkaa lobbauksella. Annetaan jo lakkovaroitus median kautta ennen kuin palkkaneuvotteluja on edes aloitettu. Se on ”ilikiä” ennakkoasetelma. Luulisi että keskustelukulttuuri olisi jo hiukan kehittynyt, että voitaisiin keskustelua avata muullakin tavoin kuin ”lakko, lakko, lakko…”. - Palkkoja pitäisi aina vaan korottaa, lomia ja etuisuuksia lisätä. Kapinoidaan, järjestetään isoja massakokouksia muka työttömien puolesta, mutta eipä niissä kuitenkaan työttömiä kovin lopulta ajatella. Touhu on itsekästä, pääasiassa ”sak:t ja sen kumppanit” niitä lietsovat. - Tietenkin tämä lakkoilu haiskahtaa jo tuleviin vaaleihin valmistautumiselta.

Jos kokonaisuutta ajatellaan, niin mikä hyöty lakoista jää lopulta työntekijöille ja mikä on hyöty ns. hyvinvointivaltiollemme? Lakot koskevat välillisesti myös muita ihmisiä ja muita ammattialoja. Haitan ja vahingon tekeminen lieneekin tarkoitus. Lakot aiheuttavat yhteiskuntaan aivan valtavia menetyksiä. Eikö olisi parempi muuten selviytyä kuin ”puremalla omaa jalkaansa”?

Arvaappa kuka tässä loppujen lopuksi voittaa? Ei voita kukaan. Lakkoilun aiheuttamat vahingot tulisi arvioida ja panna asianosaiset siitä vastuuseen, tasapuolisesti.

Mitähän kansa sanoisi, jos maanviljelijät löisivät kuukauden lakon? Ei tulisi maitoa eikä juustoa missään muodossa? - Enpä ole kuullut että yrittäjät suunnittelisivat lakkoa saadakseen suuremman hinnan tuotteistaan ja palveluistaan. Yrittäjä ja erityisesti pienyrittäjä ottaa melkoisen riskin ja tekemällä töitä ja taas töitä, työllistää itsensä ja mahdollisesti muitakin. Siinä samalla tulee ylläpidettyä myös yhteiskunnan rakenteita.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: työtaistelu, lakko

Lakko onko Pakko

Keskiviikko 21.4.2010 klo 8:46

Eliittiurheilu, jota pelaavat SAK:oon käskyvallassa olevat työnorjat. Laji on lakkoilu, yleisönä työttömäksi jääneet entiset lakkoilijat? Ei ole näihin lakkokeskusteluihin mahtuneet ajatukset, että jospa pyrkisimme hiukan alentamaan palkkoja, jotta muutama työtön pääsisi ANSIOtyöhön? Nyt on lamat sun muut talousahdingot. En voi käsittää tätä ay:n lakkointoilua. Aivan mieletöntä touhua. Mielestäni kysymyksessä on oppositiopolitikointi SDP kera SAK:n, tietysti siellä seikkailee rinta rottingilla toveri Tennilä "köyhän kansan edustaja"?

Olisi aika työläisten havahtua kenen orjana he seisovat? SAK on tehnyt heistä nenästä vedettäviä SÄTKYnukkeja, pitäen heitä poliittisen vallan pelinappuloina? Nämä sak-mafisot käyttävät aseina ihmisissä asuvaa: itsekyyttä, ahneutta, kateutta, valhetta, jne.. Näitä ominaisuuksia höystäen SAK saa joukkonsa sokeasti tahtoansa tekemään. Kysynpä vaan, onkohan velkaisella Suomella varaa tälläisiin TYPERIIN lakkoihin?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Lakko