Yhteystiedot

Erkki Helistekangas
Naavakuja 4 B 12
96910 ROVANIEMI
p. 0400-272621
erkki.helistekangas(a)pp1.fi
www.erkkihelistekangas.net
Kuljetusliike Erkki Helistekangas

Uutiset

2.3.2017Keskustan listoilla ehdokkaana kunnallisvaaleissaLue lisää »9.6.2010Kuljetusliike Erkki Helistekangas on perustettuLue lisää »2.10.2008Kotivut käyttöön!Lue lisää »

Uusimmat kuvat

Analyysiä nyt-hetkestä ja huomisesta

Maanantai 11.4.2011 klo 20.06

Elämme mielenkiintoista aikaa. - Jonkunlainen jyrinä ja maankuoren liikkumiset erilaisine pilvineen ovat ympärillämme Haitissa, Islannissa, Chilessä  ja viimeksi Japanissa ja saaneet mielet vakaviksi ihmisten hädän edessä. Samaan aikaan ”taloustsunami” on iskenyt Islannissa, Amerikassa,  Kreikkassa, Irlannissa ja Portugalissa.  Myös arabimaissa ”valtarakenteita vellova tsunami” on vienyt huomiotamme.

Me suomalaiset olemme osaltamme osallistuneet näihin ”tsunamien paikkausoperaatioihin”  takaamalla velkoja ja maksamalla ”osuuksiamme”. Me emme voi kovin pitkästi olla osallisina maailman finanssikriisien automaattipaikkaajina. Olemmekohan me liian hanakasti sitoneet itsemme tähän EU:n talutusnuoraan ja ikään kuin suin päin ollaan jotakin pelastamassa?

Uutisointi on nyt paljolti painottunut kauas, joten tarvitsemme ”optikolla käyntiä”, jotta näkisimme kaiken keskellä myös oman kansamme. Kansaamme on hiljalleen kohdannut jo vuosia jatkunut kansalaisten eriarvoistuminen, perheiden hajoaminen, nuorten pahoinvointi, vanhusten yksinäisyys ja turvattomuus, päihdeongelmat ja syrjäytyminen. Päivittäin jo viidelle nuorelle kirjoitetaan työkyvyttömyyseläkepäätös! – Tämä on hyvinvointivaltiomme kolikon kääntöpuolta ja se näyttää vain lisääntyvän.

Suomea on vuosikymmenet rakennettu ns. suurten puolueiden yksinvallassa.  Epäoikeudenmukainen vaalilaki on varmistanut suurten puolueiden kasvamisen ja ”pönäköitymisen” ja kaventanut mm. Kristillisdemokraattien mahdollisuuksia tulla valituksi eduskuntaan.

Kristillisdemokraattien talouspoliittisia ohjelmia on kuitenkin kiitelty ihan yli puoluerajojen. Olemme myös ajaneet vuosia perheministerin tehtävien perustamista. Ministeriölle kuuluisivat erityisesti perheiden, lapsien, nuorten ja vanhusten asiat, niiden kohentaminen ja arjen elämän helpottaminen. Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö, jos perhe voi hyvin, niin silloin koko yhteiskuntakin voi hyvin. Tähän pitäisi laittaa ne miljardit, jotka nyt ollaan syytämässä ulkomaisten pankkien tukemiseen. Emme selviä pitkän päälle, jos kansakuntamme ydin rappeutuu.

Yrittäjyys niitä työpaikkoja luo.  - Lapista osaavaa työvoimaa pakenee etelään ja ulkomaille. Nuoret tarvitsevat töitä ja nyt sitten patistetaan ihmisiä vanhemmasta päästä ennenaikaisille eläkkeille jotta nuoret pääsisivät työhön käsiksi. Mutta työpaikathan eivät ole lopulta rajattuja, vaan meidän tulisi jo koulujärjestelmässämme opettaa nuoria yrittämiseen, tehdä se mahdolliseksi mahdollisimman monelle. Yrittämisen etiikan tulisi tähdätä omaan kohtuulliseen toimeentuloon ja niin, että voisi työllistää jopa muitakin. Liiallinen ahnehtiminen, pääomavaroilla ja optioilla pelaaminen tulisi hylätä. Eläkkeelle siirtyminen olisi oltava joustavaa, sen mukaan miten voimavarat riittävät. Myös työssä jatkamista yli eläkeiän tulisi kannustaa.

Lapissa elämme hienoissa maisemissa, luonnonrikkauksien keskellä. Voisimme täällä elää vesistämme saatavalla sähköllä, luonnonantimien talteenotolla, jalostamisella ja markkinoimisella, matkailulla, porotaloudella, pohjoisen alueen yhteistyöllä. – Tämä vaatii yhteistä ponnistusta, yli puoluerajojen. Jatketaan siis ”huomiseen  rohkeasti, raittiisti, rehellisesti ja ristillisesti!”

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mielenkiintoista, Finassi, Tsunami,